Coneix-nos

Sobre Poble Lliure

qui som?

presentació

Poble Lliure som un partit revolucionari que, incorporant l’experiència de les organitzacions precedents que ens han ajudat a arribar fins aquí, sumant diferents sensibilitats i tradicions militants, i agrupant centenars de persones que han avançat vers els postulats de l’independentisme d’arrel marxista, vol respondre a les necessitats actuals del moviment i del poble català, tot impulsant una línia política adequada, i aprofundint alhora en els principis ideològics i estratègics: la construcció del socialisme, la independència dels Països Catalans i la superació del patriarcat.

Poble Lliureens proposem superar les limitacions i mancances que en ocasions ha patit el moviment independentista, i per tant, la seva militància ens formem políticament i duem a terme tasques concretes dins el moviment popular i les organitzacions de masses i sectorials; actuant positivament, sense sectarismes ni infantilismes, i de manera coherent, honesta i compacta en diferents àmbits de la vida política i social, amb la vocació de fer hegemònics els postulats de l’independentisme d’esquerres. Assumim tasques fonamentals com la lluita ideològica, la dinamització de les lluites obreres i socials i del moviment popular per la independència, el reforçament i desplegament de la Unitat Popular i el desenvolupament de les estructures i condicions necessàries per a la ruptura democràtica i la construcció de la República Catalana.

venim de lluny

la nostra història

Poble Lliure som una organització independentista i socialista part del Moviment Català d’Alliberament Nacional (MCAN) dels Països Catalans, espai des d’on defensem una estratègia d’unitat popular.

Naixem el novembre de 2014 a partir de la confluència de militants històrics de l’independentisme combatiu dels anys vuitanta i noranta, de militants del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) i de Maulets, el jovent independentista i revolucionari, dels sindicats estudiantils i gent vinculada a moviments de defensa del territori,
l’habitatge i els drets socials.

Som la continuació del fil roig històric de l’independentisme d’esquerres: des de la fundació del Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN) el 1968, el PSAN-Provisional i Independentistes dels Països Catalans (IPC) a l’MDT, passant per les diverses expressions de lluita de l’independentsime combatiu.

Què implica ser militant de Poble Lliure?

milita a poble lliure

  • Un compromís amb els objectius de l’organització, assumint tasques d’acord amb la disponibilitat de cada persona. Participar activament dels debats als òrgans de deliberació i decisió de l’organització. El pagament d’una quota trimestral per al sosteniment del partit.
  • Ser capaç d’identificar, entre tots, aquelles iniciatives necessàries a impulsar de manera coordinada per fer avançar el moviment popular per la independència i la justícia social.
  • Participar de les Assemblees Territorials i de les Secretaries Nacionals que es reuneixen de manera periòdica per a desplegar les línies tàctiques i estratègiques decides per l’organització.
  • Són exemples de l’activitat de la militancia de Poble Lliure l’activació i dinamització del teixit associatiu als municipis i comarques, campanyes pròpies, suport a l’estructuració de la Unitat Popular, impuls del sindicalisme nacional i de classe i de l’independentisme, actes polítics, xerrades i debats, agitació, etc.