Publicat el 10/03/2024
Acte central Fem Foc Nou
Publicat per Poble Lliure
Categories: Actes

El dissabte 9 de març de 2024 vam celebrar l’acte central de la campanya “Fem Foc Nou >> Enfortim-nos per la independència i la revolució” a la Nau Bostik de Barcelona.

Ja han passat 6 anys des de l’octubre del 2017 i la situació política al país continua marcada pels efectes d’una frustració i desorientació molt generalitzades i una manca de perspectives a curt i mitjà termini que té un efecte paralitzador sobre les iniciatives polítiques que pretenen treure’ns d’aquest atzucac. Així, mentre n’hi ha que han assumit de nou el marc mental de l’autonomisme, nosaltres volem mantenir ben viva la flama de la revolució independentista.

És per això que pensem que aquest “Foc Nou” que proposem s’ha de materialitzar en nous discursos i noves aliances socials i polítiques que ampliïn l’espai de confluència entre el trencament amb l’statu quo i la Unitat Popular. L’acte consistirà en el plantejament de les tres línies estratègiques de Poble Lliure i La Forja per al nou cicle polític: (1) Defensa de la llengua, cultura i nació, (2) Lluita sociolaboral per un sindicalisme nacional i de classe i (3) Construcció d’una Unitat Popular catalana àmplia.

Va estar conduït per la Roser Valverde, portaveu de Poble Lliure, i l’Arnau Juanmartí, portaveu de La Forja. Hi intervindran també l’Albert Botran i la Núria Alcaraz, per desenvolupar les propostes relatives a la refundació de la CUP, en Carles Badia i la Rosa Caballero, per abordar el posicionament en matèria de llengua, i en Marcel Vivet, per presentar les accions en matèria sociolaboral.

L’acte va comptar amb l’assistència d’unes 80 persones, entre elles representants de diverses entitats del panorama polític, civil i sindical català, entre les quals destaquen la CUP, Òmnium Cultural, la Intersindical i el Consell de la República.

Galeria fotogràfica: ja.cat/galeriaactecentralfocnou

Vídeo de l’acte: