Publicat el 17/06/2023
Davant la informació difosa per Albano-Dante Fachín
Publicat per Poble Lliure
Categories: Comunicats

Davant la informació difosa per Albano-Dante Fachín, i de què alguns mitjans s’han fet ressò, des del Secretariat Nacional de Poble Lliure fem les següents consideracions:

  • Des de Poble Lliure sempre hem defensat la construcció de referents institucionals independentistes d’unitat popular amplis. Des d’aquesta perspectiva, el Front Republicà va ser una experiència reeixida i de la qual Poble Lliure ens sentim orgullosos i orgulloses. La militància de Poble Lliure i el jovent de La Forja ens vam entregar en aquella campanya, vam liderar el projecte, i vam posar el gruix de les mans, l’organització i els recursos arreu del territori. Alhora, vam renunciar a ocupar els primers llocs a les llistes de les demarcacions més grans, incloent Barcelona davant l’exigència del propi Albano-Dante Fachín d’encapçalar la llista.
  • D’ençà de la recent convocatòria d’eleccions espanyoles, i davant la conseqüent desorientació en l’espai de l’independentisme d’esquerres ampli, des de Poble Lliure vam observar amb preocupació certs moviments de persones individuals per apropiar-se de l’experiència del Front Republicà. A tall d’exemple, el 31 de maig, el diari El Món titulava “El Front Republicà que va liderar Fachín el 2019 sospesa presentar-se el 23-J”. Dos dies després, el propi Albano-Dante Fachín piulava “No sé si el 23J cal abstenció o presentar una cosa com el Front Republicà”.
  • Davant la desorientació general de l’independentisme d’esquerres, el poc marge de temps, i la possibilitat real que persones individuals s’apropiessin de l’experiència col·lectiva del Front Republicà, el Secretariat del partit va decidir registrar preventivament una coalició amb aquest nom, tot informant-ne el Consell Nacional i paral·lelament al desenvolupament dels acords polítics aprovats per aquest òrgan.

 

Secretariat Nacional de Poble Lliure

Barcelona, 17 de juny de 2023