Publicat el 16/06/2021
Llibertat Marcel Vivet! Contra la repressió i per la independència, desobediència civil massiva
Publicat per Poble Lliure
Categories: Comunicats

Poble Lliure, organització a la qual milita en Marcel Vivet, fem les següents consideracions davant la condemna de 5 anys de presó:

Centenars de persones es van manifestar el 29 de setembre de 2018 contra la presència de les forces d’ocupació espanyoles convocades per Jusapol. La condemna de 5 anys de presó per “atemptat contra un agent de l’autoritat” s’ha fet sense cap imatge gràfica que ho acrediti, com reconeix la sentència.L’únic delicte d’en Marcel és haver participat d’una manifestació antifeixista.

Denunciem el paper de la Generalitat de Catalunya, què demanava 4 anys i 9 mesos de presó, mentre que la Fiscalia sol•licitava 5 anys i 6 mesos. La col•laboració del Govern català amb la repressió espanyola ha de finalitzar immediatament. La Generalitat va oferir-li un pacte segons el qual en Marcel havia d’acceptar els presumptes delictes a canvi d’una pena de 2 anys de presó. En Marcel va ser contundent: “Xantatge i estratègia per a carregar-me el pes d’aquesta vergonya de judici i ells rentar-se’n les mans”.

Reclamem a la Generalitat que acati l’acord amb la CUP i Guanyem: “Retirada de les acusacions particulars contra participants en mobilitzacions socials i polítiques, exceptuant aquelles on hi hagin lesions a agents acreditades amb certificat mèdic. A les actuacions actuals i futures, la personació de la Generalitat es limitarà als casos de lesions acreditades, si s’escau, i es centrarà en el rescabalament de la responsabilitat civil en casos de lesions no lleus.”

La nefasta gestió de la lluita antirepressiva està ajudant a la desorientació estratègica de l’independentisme. La manca d’una defensa política unitària del conjunt de represaliats, a diferència de l’experiència històrica de la Comissió Portaveus dels detinguts del 92, aprofundeix la divisió de l’independentisme.

En el context de l’Estat espanyol, no hi ha via a la independència que no impliqui repressió. Els actuals presos i exiliats polítics no són els primers ni seran els últims fins a assolir la República Catalana. Malgrat els indults negociats, la repressió no s’ha aturat ni s’aturarà: hi ha més de 3.000 persones encausades per diversos tribunals que s’enfronten a multes elevadíssimes, inhabilitacions i també presó. I hi ha nous casos motivats per l’actuació de la pròpia Fiscalia, dependent del Govern espanyol del PSOE i Unides Podem.

 

Secretariat Nacional de Poble Lliure

16 de juny de 2021, Països Catalans