Publicat el 10/12/2020
Contradiccions pandèmiques del capital
Publicat per Poble Lliure
Categories: Vídeos

Karl Marx analitzava les crisi del capital entès com el motor econòmic del capitalisme «En les crisis del mercat mundial es revelen aparatosament les contradiccions i antagonismes de la producció burgesa. En lloc d’investigar quins són els elements contradictoris que entrexoquen, els apologetes s’acontenten amb negar la catàstrofe mateixa i s’obstinen a afirmar, enfront de la seva periodicitat regular, que si la producció tingués lloc segons preveuen els manuals, mai es donarien crisis. L’apologètica es resumeix doncs en el falsejament de les relacions econòmiques més simples i especialment a sostenir la unitat enfront de la contradicció»

Entenem la crisi del capital com un període on s’aguditzen les contradiccions, on s’intensifica la lluita de les forces antagòniques i es reestructuren canviant la correlació de forces, es concentra més poder en la classe opressora o s’avança en l’alliberament de la classe oprimida, o més lliure o més esclau. Hem d’analitzar les contradiccions, que s’evidencien en qualsevol crisi, veure la seua relació dialèctica i afectació en la societat en la que vivim, per poder exercir una praxis política alliberadora per a la classe treballadora.

Recuperem la xerrada confinada “Contradiccions pandèmiques del capital” amb Juanjo Giner, militant de Poble Lliure, membre del Secretariat Nacional de Decidim i regidor a l’Ajuntament de Bellreguard.