Publicat el 28/10/2020
Poble Lliure, víctima de la trama de suplantació d’identitat digital
Publicat per Poble Lliure
Categories: Comunicats

La Directa destapa avui una trama d’espionatge per a accedir a documents interns, organigrames i d’altra informació a través de correus amb adreces suplantades. Les organitzacions afectades a part de Poble Lliure segons el mitjà son La Forja, la CUP, Arran, Endavant, l’Ateneu La Base, el Sindicat de Llogueteres i Vilaweb. Segons el setmanari, dues IP (matrícula digital que identifica un dispositiu connectat a la xarxa) pertanyen al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI) i al Complex Egara dels Mossos d’Esquadra.

Davant d’aquests fets gravíssims, Poble Lliure constatem que:

  1. L’actual Cos dels Mossos d’Esquadra no és una policia democràtica, ans al contrari, forma part de les forces d’ocupació i pretén criminalitzar l’independentisme.
  2. El Govern de la Generalitat té l’obligació d’obrir una investigació interna i depurar responsabilitats. Si no és així, Poble Lliure denunciarà els seus responsables d’aquesta permissivitat. Un fet com aquest no mereix equidistància.
  3. El poble català mereix un Govern que posi fi a les pràctiques delictives i antidemocràtiques del Cos de Mossos d’Esquadra. JxCat i ERC no tenen la valentia de solucionar aquest problema estructural.

Secretariat Nacional de Poble Lliure
Països Catalans, 28 d’octubre de 2020