Publicat el 30/09/2020
Comunicat sobre la inhabilitació del President Torra
Publicat per Poble Lliure
Categories: Comunicats

La inhabilitació del MH President Quim Torra per part de la justícia espanyola és una nova prova del setge repressiu del règim contra l’independentisme i una nova demostració dels límits de les institucions autonòmiques sota ocupació espanyola.

Res de nou: l’autonomia catalana és una administració regional del Regne d’Espanya que està totalment controlada pels aparells polítics i repressius de l’Estat. A més, tal com s’ha demostrat els darrers temps amb la gestió de la crisi de la covid-19, el marge de maniobra de les autonomies és cada cop més estret i fiscalitzat pel govern central de Madrid.

La resposta exígua acordada pels dos partits del govern català (ERC i JxCat) tampoc no fa res més que confirmar el que fa temps que denunciem: la desorientació estratègica de l’independentisme, subsumit a les dinàmiques electorals i a la lògica partidista, deixa el moviment popular sense rumb i als límits del naufragi.

Les condicions subjectives continuen essent favorables a mantenir el pols amb l’Estat, sostenint la mobilització i l’organització popular als diferents espais de masses de l’independentisme. Però fins que no disposem d’un lideratge col·lectiu que vulgui preparar les condicions objectives, és a dir, les eines organitzatives, institucionals i de relacions internacionals, no tindrem manera de canalitzar tota la força social de què disposem, com tampoc d’incrementar-la.

L’enèsima constatació d’aquesta situació d’estancament polític ha sigut, no tan sols l’acatament de la inhabilitació, sinó fins i tot la publicació del decret de substitució del President de la Generalitat al DOGC, abans que es fes efectiva la publicació al BOE per part del govern espanyol.

Des de Poble Lliure reiterem el nostre compromís per sortir de l’actual atzucac i ens posem a disposició del conjunt de forces polítiques i socials, per tal de construir un nou rumb compartit cap a la ruptura democràtica per la independència.

 

Secretariat Nacional de Poble Lliure

Països Catalans, 30 de setembre de 2020