Publicat el 26/07/2020
Comunicat de la III Assemblea Nacional de Poble Lliure
Publicat per Poble Lliure
Categories: Comunicats

Avui, diumenge 26 de juliol de 2020, Poble Lliure hem dut a terme la III Assemblea Nacional, l’òrgan que reuneix cada dos anys el conjunt de la militància per adequar l’organització i la línia política del partit. Enguany, s’ha fet de forma telemàtica per respectar totes les recomanacions sanitàries fruit del context actual. Des de Poble Lliure destaquem les següents línies de treball acordades:

A nivell estratègic, continuem apostant per la creació i reforçament d’estructures d’institucionalitat sobirana i republicana i d’espais populars de masses. Aquestes eines han de servir per l’articulació de dinàmiques mobilitzadores i d’aliances entre les formacions polítiques i socials compromeses amb la Ruptura Democràtica per la Independència. En aquest sentit, refermem el nostre compromís amb el Consell per la República i l’ANC com a espais útils per la lluita independentista, i insistim en la posada en marxa de l’Assemblea de Càrrecs Electes.

També a nivell estratègic, continuem defensant la proposta política de la Unitat Popular per assolir que la gran majoria de la població trobi en la política independentista i d’esquerres, i en el futur el socialisme, el model necessari per a viure en dignitat i justícia social. Una CUP oberta amb l’objectiu de ser un espai de masses ampli, independentista i d’esquerres, continua sent l’aposta per desplegar aquesta proposta, demostrant la seva voluntat i capacitat per a governar el país.

Un procés constituent d’arrel democràtica continua sent una aposta de Poble Lliure, que pensem necessari a tres nivells: per construir la República des de la democràcia directa, per demostrar el caràcter rupturista de l’independentisme i per articular línies d’acció unitàries de les esquerres partidàries de la República Catalana independent.

D’altra banda, Poble Lliure vol reforçar el sindicalisme de classe i nacionalment autocentrat i compromès amb la independència, la lluita contra el patriarcat, l’acció en defensa de la llengua catalana, la política d’internalització dels serveis bàsics, treballar per augmentar la inversió en sanitat i educació i instaurar el consum estratègic en clau republicana, entre altres línies de treball que ja tenen desplegades. A més, hem aprovat aprofundir en l’acció política de la lluita ecologista i de defensa del territori que fins ara hem estat impulsant.

Organitzativament, arran del creixement que ha experimentat el partit des de fa dos anys, ens hem dotat d’una nova estructura més sòlida, que doni més importància al territori i ens permeti encarar el següent cicle polític. Poble Lliure tenim clar que si l’organització és forta el país avançarà. Un dels

compromisos d’aquesta III Assemblea Nacional és insistir en la feministització de les estructures del Partit així com l’impuls de l’Assemblea de Dones.

A nivell organitzatiu també s’ha renovat el Secretariat Nacional apostant per la paritat, l’equilibri territorial i generacional. Aquest òrgan estarà format per: Guillem Fuster, Montserrat Casamitjana, David Hernàndez, Maria Besora, Arnau Comas, Judith Ribera, Adrià Guimerà, Núria Alcaraz, Aina Solà, Toni Casserras, Anna Pagès, Roger Castellanos.

Properament, començarem una roda de relacions polítiques amb partits i entitats per compartir les resolucions concretes de l’Assemblea Nacional, així com les conclusions de les reflexions internes d’aquests últims mesos amb voluntat de fer-les extensives al màxim d’actors polítics del país. Considerem una prioritat teixir una unitat d’acció durant els propers mesos.

Aprofitem per enviar un escalf i salutació de suport a totes les persones preses, exiliades i represaliades que han contribuït a seguir obrint el camí de la llibertat amb el seu exemple i la seva valentia.

Visca la Terra i visca el Poble!