Publicat el 07/04/2020
Fora militars del Maresme! Exigim més recursos socials i sanitaris!
Publicat per Poble Lliure
Categories: Comunicats | Territorials

L’emergència sanitària del COVID19 ha posat de manifest que el Capitalisme avantposa els guanys econòmics d’una minoria a la salut i el benestar de la majoria. És en aquest sentit que cal interpretar les mesures de recentralització política del govern espanyol i de concertació social acordades entre la Patronal i els sindicats CCOO i UGT, que tenen com a objectiu socialitzar les pèrdues de les grans empreses de l’Ibex-35 a costa de l’erari públic i collar, encara més, a la classe treballadora.

Alhora, la crisi sanitària, econòmica i social del COVID19 també està sent aprofitada per imposar un nou marc de relacions socials basat en l’autoritarisme i la restricció de les llibertats col·lectives. És així com cal interpretar l’operació de neteja d’imatge de l’exèrcit espanyol, que més enllà de la seva més que discutible contribució en les tasques de combat de la pandèmia del COVID19 està essent utilitzat pel govern del PSOE-Podemos per a promoure el patriotisme espanyol i l’adhesió a les seves polítiques de recentralització.

Des de POBLE LLIURE Maresme considerem que és urgent repensar el model social, econòmic i polític vigent, i construir una República per a tothom, que avantposi la salut, la vida i les llibertats col·lectives enfront de l’avarícia dels poders econòmico-financers i de la deriva autoritària i espanyolista de l’Estat espanyol. Per això, proposem posar els sectors estratègics sota control públic; implantar un control democràtic de l’economia i impulsar els sectors productius. Per aquests motius manifestem el següent:

1) No volem més moratòries i falses promeses, exigim al govern espanyol que apliqui un Pla de xoc social de més de 20.000 milions d’euros efectius, diners que han de pagar la banca (a compte del rescat bancari mai retornat), les empreses de l’Ibex-35 (amb impostos extraordinaris), i les SICAV; diners que es poden obtenir augmentant l’impost de patrimoni arreu de l’Estat espanyol a un nivell equivalent al de Catalunya i retallant a la meitat el pressupost del Ministeri de Defensa.

2) Denunciem la passivitat i la deixadesa del Govern de la Generalitat de Catalunya que en comptes d’intervenir amb recursos propis per donar resposta a les tasques de desinfecció i suport reclamades per ajuntaments i residències de gent gran del Maresme, ha accedit a les demandes de la delegació del govern espanyol i ha permès el desplegament i la intervenció d’unitats de l’exèrcit espanyol, tal com ha succeït recentment a Sant Vicenç de Montalt, a Arenys de Mar i a Mataró.

3) Fem una crida a tots els ajuntaments del Maresme perquè mobilitzin tots els recursos propis i a exigir-ne d’extraordinaris a la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Barcelona, així com també perquè rebutgin la presència i la intervenció de l’exèrcit espanyol a les nostres viles, ja que això equival a legitimar aquesta força d’ocupació espanyola i a un estament que parasita molts dels recursos econòmics que ara necessitem per a fer front a la pandèmia del COVID19 i estralls econòmics i socials que està generant.

Fem salut, fem República catalana!

Poble Lliure, El Maresme, abril de 2020