Publicat el 14/03/2020
Davant l’anunci del President del Gobierno espanyol sobre la crisi del SARS-CoV-2
Publicat per Poble Lliure
Categories: Comunicats

Del “café para todos” al “virus para todos”… Espanya és un estat tòxic!

  • Davant l’anunci del President del Gobierno espanyol després del seu Consell de Ministres, des de Poble Lliure denunciem un veritable Cop d’Estat que aprofundeix en el procés d’involució autoritària i regressió en drets individuals, socials i nacionals.
  • Aquest Cop d’Estat no tan sols no pren les mesures necessàries tant per combatre l’extensió del virus i el correcte tractament de les seves afectacions, sinó que suposa, de facto, una invasió de competències precisament daquelles administracions que s’estaven mostrant més decidides en el combat contra la pandèmia.
  • Sánchez menteix i tergiversa la realitat amb un fitre ultranacionalista espanyol “el virus no entiende de territorios”, quan és del tot evident que si la Xina ha aconseguit controlar l’epidèmia ha estat gràcies a prendre mesures contundents i, alhora, adaptades a la realitat concreta de cada territori. En particular, aïllant de manera absoluta Wuhan i la província de Hubei quan els índex de contagi eren molt inferiors als que tenia Madrid ja fa tres dies.
  • Així, de la mateixa manera que les servituds a l’ÍBEX35 han posat de nou els beneficis pel davant de les persones impedint l’adopció de mesures eficients tant a nivell de prevenció com de protecció social, la visió colonial, unitarista i supremacista espanyola de l’estat ha dut el Gobierno a prescindir de criteris d’eficiència i imposar una recentralització forçada, tractant, de facto, els pobles perifèrics de l’estat com el pati del darrera de l’oligarquia madrilenya.
  • Davant d’aquesta situació que posa en perill no tan sols el nostre futur polític com a país i societat moderna i democràtica, sinó que també i especialment, menysté la nostra salut i la nostra subsistència, Poble Lliure exigeix al conjunt de forces polítiques catalanes la denúncia pública del Cop d’Estat, així com la retirada immediata del suport a un Gobierno que no ha tardat ni cinc mesos en mostrar la seva veritable cara: la de l’espanyolisme més pervers.