Publicat el 13/03/2020
Davant la situació d’emergència nacional provocada pel SARS-CoV-2
Publicat per Poble Lliure
Categories: Comunicats

Poble Lliure proposem les següents mesures urgents davant la situació d’emergència nacional pel SARS-CoV-2:

  1. Exigim a les autoritats catalanes, valencianes i de les illes que prenguin mesures de tancament del territori de manera immediata independentment de les decisions que no estan prenent els governs espanyol i francès. La seguretat de la ciutadania està per sobre de cap coordinació institucional.
  2. El sistema públic de salut és qui està garantint la nostra seguretat i, tot i les enormes retallades que ha patit els últims anys, aguanta molt dignament la sotragada gràcies a la professionalitat i entrega del personal mèdic. Però necessitem que tots els recursos existents, també els privats, estiguin sota el control de l’administració pública de manera immediata. Per protegir a la població i per protegir a treballadors i treballadores de la salut.
  3. No podem permetre que les persones amb major risc sanitari tinguin a sobre la pressió laboral. Calen permisos retribuïts per al conjunt de la població però, especialment, per aquelles persones amb major risc d’infecció. Cal també una moratòria en el pagament d’hipoteques i altres mesures perquè aquesta crisi no sigui resolta a costa de la salut de les classes populars.