Publicat el 25/03/2021
Valoració de Poble Lliure sobre l’aprovació del preacord de part de la CUP-Guanyem amb ERC
Publicat per Poble Lliure
Categories: Comunicats

Un pas endavant insuficient que caldrà continuar treballant

Poble Lliure treballarà perquè el preacord entre la CUP-Guanyem i ERC, amb les mesures acordades, contribueixi a la formació d’un nou Govern de la Generalitat de Catalunya que apliqui un pla de xoc contra la crisi i que impulsi estructures bàsiques com la renda bàsica, l’energètica pública o la remunicipalització de serveis bàsics. Insistim, tanmateix, que la millor manera d’assegurar el desplegament d’aquestes mesures és la presència de la CUP-Guanyem dins el Govern.

Cal continuar treballant perquè conjuntament amb les mesures econòmiques i socials són necessàries:

  • Estructures d’institucionalitat republicana, independents de la legalitat espanyola, per tal de concretar i avançar en la ruptura democràtica amb l’Estat espanyol.
  • La fi de la repressió i la lluita per l’amnistia dels presos polítics i pel retorn dels exiliats.
  • La construcció nacional dels Països Catalans.

Amb tot, volem posar de relleu que Poble Lliure considera prioritari el diàleg en clau estratègica amb el conjunt de forces republicanes. Només des d’aquesta unitat podrem endegar les tasques necessàries per a assolir la independència.

Països Catalans, 25 de març de 2021