Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya el pròxim 11 de setembre, des de Poble Lliure fem una crida a la mobilització amb les mesures de seguretat pertinents, per fer palès que el poble català segueix defensant la independència com a única via possible per assolir una República Catalana que respongui als interessos de la classe treballadora del nostre país. 

Davant el context de crisi sanitària, econòmica i social que pateix Catalunya i de la situació actual de l’independentisme, Poble Lliure manifesta que:

  • Només un moviment republicà ampli, que aglutini la lluita independentista i les mesures econòmiques a favor de les classes populars, tindrà la força suficient per defensar els interessos de la classe treballadora.  
  • El projecte de masses republicà, transformador i rupturista, amb voluntat hegemònica segueix més vigent i necessari que mai. Un projecte que s’ha de bastir a partir d’una direcció política inequívocament independentista i d’esquerres, i amb el concurs de diferents agents polítics i socials, i de centenars de persones enquadrades en el moviment republicà. 
  • L’independentisme ha de superar els efectes de la repressió, la desorientació, l’oportunisme i la manca d’una estratègia de victòria, és a dir, de ruptura. Cal doncs, iniciativa política i teixir confiances per tal de recuperar la unitat d’acció de l’independentisme i reorganitzar el moviment independentista cap a una veritable estratègia de ruptura amb l’Estat espanyol.

Per tal de contribuir a assolir aquests reptes, durant els mesos vinents Poble Lliure articularem la nostra tasca política al voltant dels eixos de treball següents:

  • Creació i reforçament d’estructures d’institucionalitat sobirana i republicana i d’espais populars de masses. En aquest sentit, refermem el nostre compromís amb el Consell per la República i l’ANC com a espais útils per la lluita independentista, i insistim en la posada en marxa de l’Assemblea de Càrrecs Electes.
  • Continuem defensant la proposta política de la Unitat Popular. Una CUP oberta amb l’objectiu de ser un espai de masses ampli, independentista i d’esquerres, continua sent l’aposta per desplegar aquesta proposta, demostrant la seva voluntat i capacitat per a governar el país.
  • Un procés constituent d’arrel democràtica continua sent una aposta de Poble Lliure, que pensem necessari a tres nivells: per construir la República des de la democràcia directa, per demostrar el caràcter rupturista de l’independentisme i per articular línies d’acció unitàries de les esquerres partidàries de la República Catalana independent.
  • Reforçar el sindicalisme de classe i nacionalment autocentrat i compromès amb la independència, la lluita contra el patriarcat, l’acció en defensa de la llengua catalana, la política d’internalització dels serveis bàsics, treballar per augmentar la inversió en sanitat i educació i instaurar el consum estratègic en clau republicana, entre altres línies de treball que ja han començat a desplegar-se.

 

Poble Lliure

Setembre de 2020, Països Catalans

Tags:

Comments are closed.