Publicat el 30/04/2020
Unim-nos per la República de la classe treballadora!
Publicat per Poble Lliure
Categories: Comunicats

En plena pandèmia del coronavirus, amb una nova crisi capitalista en marxa, aquest Primer de Maig ha de servir-nos per recordar que el món del treball s’haurà d’organitzar per defensar-se. La classe capitalista i els Estats que articulen el seu poder, als Països Catalans i arreu, voldrà aprofitar fer-nos pagar aquesta crisi i continuar acumulant la riquesa, mentre les diferències de classe s’accentuen i mentre caminem cap al col·lapse ecològic del planeta.

En les primeres setmanes de la crisi, Poble Lliure vam sortir al pas proposant una sèrie de mesures per revertir les desigualtats. Un control democràtic de l’economia, que permeti la planificació i que serveixi per repartir els treballs i les riqueses. Per dur-les a terme és necessari recuperar la sobirania. 

I la lluita per la sobirania, als Països Catalans, és la lluita per les nostres Repúbliques independents i federades. Necessitem desempallegar-nos de l’oligarquia espanyola i francesa i fundar, sobre noves bases, les Repúbliques per a tothom. En el cas de l’Estat espanyol, estem veient com un govern que s’anomena el més progressista, no és capaç d’exigir allò necessari als sectors econòmics dominants. Per això no sentirem a parlar d’impostos a les grans fortunes o la banca, ni de persecució del frau fiscal, ni de reducció de la despesa militar. Tampoc n’hem sentit a parlar a la majoria sindical, CCOO i UGT, que han preferit guardar silenci i anar de bracet amb la patronal exercint, novament, de tap a les lluites socials.

Per això cal intensificar les polítiques independentistes i d’esquerres. Només un moviment ampli, que aglutini la lluita independentista amb les mesures econòmiques a favor de les classes populars, tindrà la força suficient per defensar els interessos de la classe treballadora.

No és el moment d’amagar la lluita independentista. No és el moment de continuar amb les mateixes polítiques econòmiques plegades als interessos del capital. És el moment d’unir-nos i alinear els objectius que tenim com a classes populars i com a país. És el moment de guanyar el futur.

Països Catalans, Primer de maig de 2020