L’endemà de l’acte massiu del Consell per la República a Perpinyà, Poble Lliure fem les següents consideracions:

  1. Celebrem la massiva rebuda a casa del Conseller Toni Comín, la Consellera Clara Ponsatí i el President Carles Puigdemont. L’acte organitzat pel Consell per la República i amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana va ser un crit per la unitat contra la repressió, es va donar veus als exiliats, als presos, als detinguts del 23S, als represaliats per les manifestacions contra la sentència, als activistes dels CDR. La unitat antirepressiva i la defensa política són essencials per internacionalitzar la causa catalana. Ahir Perpinyà va ser la capital dels Països Catalans per un futur confederal i republicà.
  2. Poble Lliure continuem treballant per fer del Consell per la República un òrgan executiu, de coordinació, debat i acció política, que agrupi representants de partits i entitats compromeses amb el projecte republicà.
  3. Ahir Poble Lliure vam representar a l’independentisme d’esquerres i combatiu que volia donar suport a un exili que ha pogut tornar a terres catalanes i que remarca la seva solidaritat amb el conjunt de presos polític catalans i el conjunt dels represaliats.
  4. Poble Lliure participem al Consell de Govern del Consell per la República i de la preparació dels projectes. Si en algun moment l’òrgan i els seus projectes es convertissin en partidistes de reformulació d’algun espai polític concret, nosaltres seríem els primers en denunciar-ho.
  5. Insistim en que qualsevol negociació política amb resultats positius amb l’estat espanyol vindrà amb una institucionalitat republicana clara i contundent, com el Consell per la República i l’Assemblea de Càrrecs Electes que cridem a activar definitivament i a dotar de contingut.
  6. Durant les properes setmanes farem públic el nostre posicionament per a les eleccions autonòmiques del Parlament de Catalunya, en què la CUP hi té un paper central per a construir una alternativa de govern transformador i rupturista.

Comments are closed.