Publicat el 13/09/2019
El Camp – Comunicat d’urgència
Publicat per Poble Lliure
Categories: Territorials

Davant l’augment de la repressió de l’estat espanyol, i la concentració d’actuacions i provocacions a les comarques del Camp, Poble Lliure fa una crida a la mobilització permanent i a la màxima organització.

La Diada Nacional d’ahir tornà a ser un èxit de mobilització popular un any més, per molt que els mitjans de la caverna mediàtica espanyola i el Govern de Madrid ho vulguin negar, i ho fou enmig d’un clima de major tensió política i d’intimidació per part de tots aquells encaparrats en mantenir el règim del 78 a qualsevol preu.

Progressivament estem veient com l’estat espanyol es va traient la careta i usant cada cop més la carta repressiva amb els cossos policials, Guàrdia Civil i Policia Nacional de moment, com a punta de llança. Les actuacions d’aquests dies en diverses poblacions de les comarques del Camp han evidenciat que l’estat espanyol és incapaç de solucionar el conflicte polític que li representa l’existència del poble català i la seva voluntat d’autodeterminar-se. Enfront d’aquest estat protofeixista i demofòbic, des de Poble Lliure estem orgullosos i satisfets de la mobilització popular i espontània que donaren les classes populars davant del registre a la impremta de Constantí i al setmanari El Vallenc, i del fet que, enfront la intimidació i la provocació, el poble respongué amb enginy i alegria.

A dia d’avui, 12 de setembre, l’arribada d’almenys 5 furgones d’antidisturbis i un número indeterminat d’agents de la Policia Nacional Espanyola a la ciutat de Reus és, per una banda, una mostra de la por que les oligarquies espanyoles tenen a les classes populars catalanes i, per altra, la mostra clara que la policia espanyola al conjunt dels Països Catalans sols pot actuar com el que és, una força d’ocupació.

Les properes setmanes seran claus pel futur de les classes populars del conjunt dels Països Catalans i de la resta de l’estat espanyol, i cal ser molt conscients que a dia d’avui som una llum d’esperança per molts pobles del món. Per tant, cal ara més que mai estar preparats per la
mobilització permanent i ser conscients que hem de respondre una a una totes les agressions de l’estat espanyol, però no caure en cap cas en les seves provocacions ni difamacions. La resposta espontània de la gent a Constantí i Valls és propia d’una situació de ruptura en què el poble va per davant de les organitzacions, i és precisament per això que a partir d’ara caldrà respondre amb més organització que mai.

Poble Lliure
Assemblea del Camp
12 de setembre de 2017