Dilluns, 10 Setembre 2018 20:01

ORGANITZEM LA REPÚBLICA. El poble és qui mana!

Aquests dies farà un any que el nostre poble va demostrar tota la seva força i la va posar al servei de la llibertat i la democràcia. En el moment de desorientació actual, fruit de la falta de perspectives i de direcció política, convé recordar de què hem estat capaços com a societat. El referèndum de l’1-O es va celebrar tot i tenir tots els aparells de l’Estat espanyol treballant en la seva contra. La mobilització popular va aturar el cop d’estat del 20 de setembre. L’organització de base i en xarxa va garantir que l’Estat no trobés cap urna i que totes elles arribessin a les meses. La resistència no violenta va permetre defensar els col·legis. La indignació i l’àmplia solidaritat contra la violència policial va fer que aturéssim el país el 3-O. Tot això passava mentre nombrosos col·lectius s’organitzaven per a ser l’avantguarda del país: pagesia, hackers, impressors, bombers, mestres, universitats, treballadors públics, les entitats, els CDR, i el veritable sindicalisme nacional i de classe.

Totes aquestes forces són els ingredients bàsics per a la victòria. Ara ens cal el llevat per a fer-les créixer: més organització i una direcció política orientada i preparada per a portar el poble català més enllà.

Poble Lliure proposa que les línies prioritàries siguin:

  • Continuar amb el treball antirepressiu, vetllant per una defensa política i unitària dels presos, i per mantenir la presència dels símbols antirepressius en l’espai públic. Convé a més evidenciar el caràcter feixista d’alguns elements i actituds que es contraposen a la nostra lluita.
  • Desplegar una institucionalitat republicana que pugui treballar més enllà de les encotillades institucions vigents: el Consell per la República i l’Assemblea d’Electes.
  • Treballar des de la base pel procés constituent, unint diferents lluites alliberadores (feminisme, alliberament LGBTI, ecologisme, drets laborals, drets socials, cultura) amb el projecte de la República de tothom. Treballant amb els nostres veïns i veïnes per a sumar i per a esvair les pors sobre la independència.
  • Enfocar les eleccions municipals com una oportunitat per a avançar en les majories republicanes, començant per aliances àmplies d’unitat popular, en particular a l’àrea metropolitana, on cal disputar el terreny als partits aliats de l’Estat.
  • Organitzar campanyes de boicot contra l’oligarquia espanyola de l’IBEX-35, responsable última de l’Estat autoritari que patim. No permetrem que continuïn fent beneficis al nostre país unes empreses nascudes i enriquides durant el franquisme.
  • Desplegar una estratègia apropiada a les Illes i al País Valencià, per a fer emergir els respectius moviments pel dret a decidir. Una lluita coordinada al conjunt dels Països Catalans triplica els problemes a l’Estat autoritari espanyol.
  • Aprofundir la feina d’internacionalització i solidaritat, posant especial èmfasi en la coordinació amb altres nacions de l’Estat espanyol que lluiten per les seves Repúbliques.

Per a que tot això funcioni el treball no es pot dispersar. Cal que tots els partits, entitats i plataformes republicanes es reuneixin Congrés Nacional del Poble Català, construint una unitat estratègica al voltant d’objectius concrets i necessaris.

Aquest treball ens ha de portar a recuperar la iniciativa i crear les condicions per a un nou assalt per la República. Afluixar, aturar-nos o canviar d’objectius és un error fruit d’haver-nos cregut la guerra psicològica dels aparells de l’Estat i els seus altaveus mediàtics.

Perquè venim de lluny, confiem en el nostre poble, el que va fer el referèndum i va aturar el país. El poble és qui mana! Tornarem a lluitar, tornarem a vèncer!

Onze de setembre de 2018