Dimecres, 17 Gener 2018 12:00

Poble Lliure mostra el seu suport als encausats per l'«Operación Araña»

L’ “Operación Araña” és el nom que han rebut les detencions massives de tuitaires, més de 70 en 4 fases des de 2014, sota acusacions tan greus com el delicte d’enaltiment del terrorisme i humiliació de les victimes, pel simple fet d’exerxir el dret a la llibertat d’expresió a les xarxes socials, recordar militants politics històrics, o fer acudits de dirigents de la dictadura feixista del general Franco.

El proper dijous, 18 de gener es celebrarà al Tribunal Suprem la vista pel recurs de cassació contra la sentència de l’Audiencia Nacional que va absoldre d’aquestes acusacions al militant de Poble Lliure Arkaitz Terrón (@Gudari75 a twitter).

El Ministeri Fiscal insisteix a demanar una condemna de 2 anys de presó i 10 d’inhabilitació per l’exercici de càrrecs o treballs públics contra ell per haver realitzat una sèrie de tuits de caire politic en els quals es criticava a la monarquia espanyola o es recordava els militants abertzales Angel Otaegi o Juan Paredes Manot (Txiki) que van afusellats pel franquisme l’any 1975. D’aquest darrer, Txiki, el Parlament de Catalunya va anular l’any 2017 el judici militar sumaríssim pel qual va ser condemnat a mort i afusellat.

Des de Poble Lliure volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat amb els encausats de l’”Operación Araña”, sobretot amb el company Arkaitz Terrón, i denunciar un cop més el feixisme de l’Estat espanyol que perseguieix de manera completament demofòbica la lliberatat d’expressió, les opinions i les idees.

02