Divendres, 06 Octubre 2017 06:00

Per defensar la Democràcia: declarem la Independència i construïm la República

El passat 1 doctubre, en una heroica demostració de fermesa democràtica, el poble català va exercir el seu legítim dret a lautodeterminació resistint els embats i atrocitats de la repressió feixista perpetrada per lestat espanyol. Ni les porres, ni les bales de goma, ni les pallisses, ni les vexacions sexuals, ni les ràtzies per pobles indefensos van aconseguir evitar que el nostre poble es manifestés de manera contundent en favor de construir un estat català en forma de República.

Dilluns, els mitjans d’informació d’arreu del món (excepte els espanyols, com és habitual en aquest estat autoritari i demofòbic) es feien ressò de la brutalitat policial i qualificaven de vergonyant l’actuació de les forces d’ocupació desplegades a Catalunya.

Dimarts, de nou, centenars de milers de catalanes i catalans preníem els carrers i aturàvem el país en un clam per la democràcia, contra la repressió i en defensa dels nostres drets i llibertats. La resposta espanyola, per boca del seu govern, del PP, de Ciudadanos, del PSOE, i, en darrera instància, del monarca continuador dels designis franquistes, ha estat clara i contundent: total suport a la repressió feixista i negació de tot diàleg amb les institucions representatives del poble català.

Lluny d’assumir ni tan sols el paper d’arbitratge que la seva pròpia constitució li atorga, Felip VI d’Espanya va denigrar les víctimes de la violència policial i va pronunciar una veritable arenga de tall franquista atiant la repressió contra el poble català i les nostres institucions. Deixava, doncs claríssim, que mai serà possible la democràcia per als pobles sotmesos a l’estat espanyol hereu del franquisme sense actes de ruptura efectiva respecte el règim que ell encarna en primera persona.

En aquest context, i després de les noves mostres d’autoritarisme i supeditació del poder judicial a un executiu enfollit en la seva deriva feixistoide que s’han plasmat en l’encausament del Major i una intendent dels Mossos d’Esquadra i els Presidents de l’ANC i Òmnium per un delicte tipificat en el codi penal franquista, des de Poble Lliure:

  • Constatem que l’única via a la democràcia per al poble català passa per la declaració d’independència com a acte de ruptura i l’obertura d’un procés constituent de la nova República Catalana, procés que haurà de ser referendat democràticament sota l’empara d’una legalitat sobirana concordant amb el dret internacional, tal i com estableixen les lleis de referèndum i de transitorietat jurídica aprovades pel Parlament de Catalunya.
  • Cridem el conjunt del poble català a seguir mobiltzant-se en defensa dels nostres drets i llibertats, a exigir la retirada immediata de les forces d’ocupació desplegades a Catalunya i a donar suport a les nostres institucions, els nostres representants polítics i els nostres servidors públics.
  • Encoratgem al Parlament de Catalunya a fer una Declaració formal d’Independència i engegar un procés constituent de la nova República, establint els mecanismes democràtics de debat, participació i ratificació popular.
  • Demanem al conjunt de la comunitat internacional que expressi el seu suport a la lluita democràtica del poble català reconeixent la nova República i facilitant el procés de negociació per a fer-la efectiva.  I cridem a les forces democràtiques, la militància d’esquerres, antifeixista i antiimperialista d’arreu del món a mobilitzar-se en solidaritat amb un poble unit en la lluita per la llibertat.

Barcelona, Països Catalans, 5 d’octubre de 2017