Dimarts, 13 Juny 2017 13:44

I serem, per sempre, poble

El passat dissabte milers de persones ens manifestàrem pel centre de València per frenar els Pressupostos Generals de l’Estat, exigir el final de l’espoli per part de l’Estat espanyol i reivindicar la necessitat d’administrar els nostres propis recursos. Demanar “les claus de la caixa” significa poder decidir on destinar els nostres impostos, un ferm clam sobiranista que s’està arrelant en part de la societat valenciana conscient de la situació colonial que patim els valencians i les valencianes. Les relacions desiguals i injustes dintre del regne d’Espanya accentuen l’opressió nacional al País Valencià i aguditzen la contradicció de formar part d’un Estat demofòbic que ens menysprea com a poble. El ser social és el que determina la consciència, la necessitat de gestionar els nostres recursos per garantir una vida digna a les classes populars és l’espurna que ha detonat la resposta col·lectiva.

La manifestació convocada per les organitzacions de base i protagonitzada per les classes populars ha estat tot un èxit polític i organitzatiu perquè ha segut capaç de situar el problema del finançament al centre del debat polític i portar-lo a la llum del carrer, lluny de la foscor dels cenacles i sales de ball on les especialistes sempre acaben pactant acords insuficients i d'esquenes del poble. Un primer pas que ens marca el camí a seguir per poder transformar el País Valencia i construir una societat radicalment democràtica i socialment avançada. L’organització, mobilització i apoderament popular és necessari per capgirar la situació de vassallatge, construir el nostre present i decidir el nostre futur. El poble mobilitzat és el motor del canvi al País Valencià.

Agrair a tota la gent que va fer possible la manifestació del dissabte passat per sobre de tots els entrebancs, imprevists i complexitats que han anat sortint, molts dels quals hem comprovat que estaven planificats. Menció especial a la colla del dolçainers i tabaleters Estrela Roja de Benimaclet que ens va acompanyar amb cançons reivindicatives tot el recorregut, a Pau Alabajos, Borja Penalba, Mireia Vives i Berta Iñíguez, que ens van entusiasmar i farcir de vida amb la seua música al concloure la manifestació, als muixeranguers i les muixerangueres dels País Valencià que escenificaren la força i superació de la cultura popular, el tot es possible si ho fem juntes, i a Pilar Almeria i Ximo Solano que van exercir dignament de la veu del poble i van llegir el manifest de la Crida pel Finançament Valencià. Agraïm i emplacem a seguir treballant amb dedicació i tenacitat a les desenes d’organitzacions de base i a les milers de persones que es manifestaren per mantenir la flama i construir majories populars per seguir caminant juntes fins a poder exercir la sobirania com a poble. Per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!!

 

No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen. Baixa al carrer i participa, no podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu” (Vicent Andrés Estellés)

Poble Lliure @PobleLliure_PV

País Valencià 12-06-2017