Divendres, 09 Juny 2017 19:06

Front a l’espoli de l’Estat; Independència

El passat 4 d’abril vam conèixer els PGE on es tornava a evidenciar que som una nació espoliada per part de l’Estat espanyol amb una inversió per habitant molt inferior a la mitjana de la resta de les comunitats autònomes del regne. Discriminació que repercuteix en la nostra sanitat, educació, benestar... en el nostre dia a dia i en la recerca d´una vida digna centrada en la felicitat individual i col·lectiva com a eix de les polítiques transformadores del País Valencià.

A diferència dels passats anys, una part important de la societat valenciana ha rebut aquest infrafinançament com un greuge de país i ha anat expressant el seu malestar en diferents espais. Un primer pas important de gran part de la societat valenciana per exigir gestionar els nostres recursos i decidir el nostre futur com a poble. Una necessitat de finançament que hem d’analitzar les organitzacions revolucionàries per mobilitzar i organitzar a les classes populars per construir una estratègia nacional-popular compartida que ens apropi a l’emancipació social i l’alliberament nacional.

S’ha anat creant un espai de coordinació amb diferents organització de base, culturals, sindicals, socials i polítiques. Un espai popular on conflueixen diferents sensibilitats militants per treballar conjuntament en reconèixer al País Valencià com a subjecte polític i enllestir un full de ruta compartit que fique el Dret a Decidir al centre de la política valenciana. Un confluència estratègica per als interessos de les classes populars valencianes.

En aquesta línia sobiranista neix la Crida pel finançament valencià, un espai de coordinació i mobilització per denunciar l’infrafinançament i l’espoli sistemàtic que pateixen els valencians i valencianes. A la Crida pel finançament s’han adherit més de 100 entitats de tota mena (entre elles Poble Lliure) i més de 2.000 persones, amb càrrecs electes i personalitats representatives de diferents àmbits del poble valencià. La Crida pel finançament ha convocat una manifestació a València el 10 de juny a la tarda per demanar frenar els PGE i exigir les “claus de la caixa”, una reivindicació de País que ha de servir per mobilitzar i conscienciar per evidenciar la impossibilitat d’un tracte just dintre de l’Estat espanyol.

Sols gestionant els nostres recursos podem garantir els drets de les classes populars. Volem exercir la sobirania per decidir el nostre futur i construir el nostre present.

Des de Poble Lliure  emplacem a la classe treballadora a participar de la manifestació del 10 de juny a València (Per la retirada dels PGE, contra l'espoli, volem les claus de la caixa) i a seguir treballant per la Independència, el Socialisme i el Feminisme al País Valencià, cap a la confederació dels Països Catalans.