Dijous, 15 Setembre 2016 18:05

Per la Ruptura Democràtica i els drets socials a Euskal Herria i Galiza, Poble Lliure dóna suport a les candidatures d’EH Bildu i del BNG

Davant les eleccions autonòmiques que es celebraran el proper 25 de setembre a Euskadi i a Galiza, des de Poble Lliure volem expressar el nostre suport i solidaritat envers les candidatures d’esquerres i patriòtiques que defensen la plena sobirania nacional.

La llengua, la cultura, les institucions democràtiques, l’estructura econòmica i productiva, les llibertats i els drets socials dels nostres pobles estan en un atzucac permanent davant d’un règim al servei de l’oligarquia i dels grans capitals monopolístics i financers, que té com a projecte històric l’assimilació dels pobles ocupats. Les nacions basca i gallega, com és el cas dels Països Catalans, no tenen futur dins d’Espanya.

L’escenificació de la lluita entre forces regeneracionistes i continuistes per a la formació del nou govern de l’Estat, no és altra cosa que una disputa partidista per a la renovació del règim de 1978. En aquest escenari, els moviments d’emancipació nacional representen la veritable alternativa democràtica a la monarquia borbònica sorgida del franquisme.

 

A Euskal Herria, cap a la pau i la democràcia: donem suport a EH Bildu

La via cap a la pau i la superació del conflicte d’Euskal Herria només pot concebre’s a través d’una solució democràtica. Tanmateix, els partits espanyolistes cada dia posen més de manifest que no volen abandonar la comoditat de la lògica política en què vivien instal·lats en la perpetuació del conflicte armat. Així ho demostra l’empresonament d’Otegi, i ara, la negació de la possibilitat que pugui encapçalar la candidatura d’EH Bildu.

Des de Poble Lliure tenim clar que EH Bildu és l’única garantia per a la conquesta de la democràcia a Euskal Herria, la qual només es donarà quan el poble basc pugui exercir el dret a l’autodeterminació i assolir la independència nacional. Per això, expressem la nostra solidaritat davant de la repressió de l’Estat i donem ple suport a la candidatura d’EH Bildu a les eleccions d’Euskadi.

 

A Galiza, per la sobirania i la dignitat nacional: donem suport al BNG

Els governs del PP que històricament han dirigit despòticament la Xunta de Galiza, han contribuït al projecte d’assimilació nacional contra la llengua i la cultura gallegues, han obstruït i erosionat el desenvolupament de les forces productives nacionals, reproduint una estructura econòmica colonial, i sostenint un règim de repressió contra les forces sindicals i nacionalistes, tot negant qualsevol possibilitat d’avenç democràtic pel poble gallec.

En aquest context de negació dels drets nacionals, socials i democràtics, el PSOE ha exercit de comparsa del PP, mentre que les forces regeneracionistes, oportunistes i reformistes, encapçalades per En Marea, no suposen cap alternativa real de ruptura, sinó que serveixen tan sols com a forma de contenció i esterilització dels moviments populars.

Per aquests motius, des de Poble Lliure volem expressar el nostre suport al Bloque Nacionalista Galego (BNG) com a única opcio real de canvi i de ruptura, en defensa dels drets socials i nacionals del poble gallec. Un BNG fort i un independentisme d'esquerres unit són les claus perquè Galiza emprengui de manera decidida el camí de la sobirania.

Gora Euskal Herria Bildu! Hemen eta orain!

Viva o Bloque Nacionalista Galego! Por un tempo novo para Galiza!