Dissabte passat, més de 500 alcaldes i alcaldesses del Principat van participar en l’acte de l’Associació de Municipis per la Independència per mostrar el seu compromís amb el Referèndum d’Autodeterminació que s’ha de celebrar el proper 1 d’octubre. Entre aquests alcaldes i alcaldesses no hi eren els de les dues ciutats més grans del Camp, Tarragona i Reus.

De Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, no se’n pot esperar altra cosa, atrapat com està per projectes esperpèntics com els jocs del Mediterrani del 2017 (ara 2018) o la urbanització de la Budellera, esquitxat pel cas Inipro i, tot plegat, sotmès a les vel·leïtats dels seus socis de govern municipal, PP i Unió. De fet, el mateix PSC portarà al proper ple de l’ajuntament de Tarragona una moció contra el Referèndum. Malauradament, doncs, el compromís de l’alcalde de Tarragona amb la demofòbia és inqüestionable.

El cas de Reus i de l’absència de Carles Pellicer a l’acte de l’AMI és diferent. De fet, Reus va ser representada a l’acte per la primera tinent d’alcalde, Montserrat Vilella, i la no­presència del mateix alcalde hauria quedat en anècdota si no fos pel context en què es produeix. Recordem que l’alcalde no ha signat el manifest de suport al Referèndum impulsat per l’AMI; o que, tot i estar formalment adherida a l’AMI, Reus no paga la quota de l’associació; o que ni l’alcalde ni alguns altres regidors del PDECat s’han adherit a l’Assemblea d’Electes de Catalunya. És en aquest context que des de l’assemblea territorial de Poble Lliure al Camp hem fet palès el nostre malestar per la no assistència de l’alcalde Pellicer a l’acte de l’AMI i per la no signatura, esperem que provisional, del manifest.

Ha passat el temps dels dubtes i les dilacions. El poble català, i en particular la ciutadania de Reus, ha expressat de manera molt majoritària la seva voluntat de caminar cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació, i s’acosten mesos en què el compromís dels nostres representants polítics amb aquesta voluntat haurà de ser ferm i inequívoc. El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, dona mostres clares d’aquest compromís; tot just aquesta setmana ha destituït el conseller Baiget per mostrar dubtes sobre la celebració del Referèndum. Des de l’assemblea territorial de Poble Lliure al Camp aplaudim aquest compromís i demanem a l’alcalde Pellicer que, amb la mateixa determinació, esmeni la tebior que ha demostrat fins ara amb el procés de ruptura democràtica amb l’Estat Espanyol, signant el manifest de suport al referèndum impulsat per l’AMI, pagant la quota corresponent a aquesta associació, i adherint­se a l’Assemblea d’Electes de Catalunya. Demanem, en definitiva, que doni resposta a la voluntat expressada majoritàriament a les urnes per la ciutadania de Reus i l’exhortem, si no està disposat a fer­ho, a fer un pas al costat per deixar que algú altre més disposat prengui el relleu.

Comments are closed.